Webely

Ce este Local SEO?

Gaaga-Portfolio-Another-Img-6

Află mai jos ce este și cui îi este de ajutor una din cele mai eficiente metode de promovare digitale pentru piața locală.

Local SEO este o modalitate online foarte eficientă de promovare online a unei afaceri locale. O afacere locală este în general definită de către specialiștii în business ca o afacere a cărei clienți/public țintă se află într-o rază locală de aproximativ 30-40 km, fără a se limita neaparat la aceste cifre. Local SEO ajută o afacere locală să își promoveze produsele sau serviciile în piața locală – o anumită regiune, în momentul când aceștia caută acel produs sau serviciu. Local SEO ca modalitate de promovare folosește o varietate de unelte și strategii  — strategii generaele de SEO pentru a poziționa website-ul afacerii locale cât mai bine în căutările locale din motoarele de căutare (Google), directoare de afaceri gen Pagini Aurii, Google My Business listing, recenzii online, localizarea exactă pe hărți online și pe rețelele de socializare.

Milioane de utilizatori folosesc zilnic căutari locale pentru diverse servicii sau produse disponibile în zona lor de activitate. Este recomandat, ca afacere locală, să folosiți serviciile unei agenții SEO specializate care să vă crească sansele de a fi gasiți de către potențialii clienți locali.

Serviciile local SEO reprezintă de fapt servicii de promovare online foarte țintite. Spre deosebire de metodele clasice de promovare, pliate, flyere, brosuri distribuite pe strada sau în cutiile postale local SEO promovează o afacere locală cu rezultate măsurabile în termenii pe care potențialul client în dictează.

Campaniile de tip local SEO, în primul rând poziționează afacerea locală în diverse medii digitale, motoare de căutare, rețele sociale, oferind potențialilor clienți dintr-o anumită arie geografică informații despre afacere, produse, servicii, date de contact,etc.

Fie că ai o sală de fitness, o cofetărie, un cabinet stomatologic sau un cabinet veterinar ai nevoie să îți faci cunoscute produsele sau serviciile, deci ai nevoie de local SEO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *