Webely

Costul pentru servicii SEO

Gaaga-Blog-Detail-Type-Img-1

Determinarea prețurilor pentru servicii SEO pentru afacerea dvs. nu este o sarcină ușoară

Atunci când o afacere decide să angajeze o companie de SEO, este adesea făcută pentru a umple un gol în abilitățile sau expertiza angajatilor proprii.

Cum poate o afacere să înțeleagă ce servicii SEO au nevoie, fără experți interni care să vă ajute să evaluați potențialele companii și un limbaj propriu oarecum intimidant a SEO?

Și mai important, cum poate să măsoare valoarea acestor servicii pentru a determina ce fel de buget să aloce pentru serviciile SEO?

Costul pentru servicii SEO găsiti peste tot de la pachete SEO predefinite la oferte personalizate, așa că haideți să vedem la ce anume trebuie să ne uităm când dorim să alegem servicii SEO.

Modele de preturi SEO – la ce sa te aștepti

Indiferent dacă angajezi un consultant SEO – freelancer sau o agenție de e-commerce SEO recunoscută in piata, există câteva tipuri diferite de modele de stabilire a prețurilor pe care va puteți aștepta să le primiti:

• Preturile lunare pentru planul SEO

Multe agenții de SEO oferă contracte lunare sau anuale care se vor învârti în jurul unui calendar lunar. Romania Web Design creăm strategiile noastre cu câteva luni în avans și raportam munca, rezultatele și progresele noastre cel puțin lunar.

O comunicare foarte buna între agentia SEO și client este crucială pentru obținerea celor mai bune rezultate. Este important să rețineți că, în timp ce oferim planuri lunare, nu oferim pachete lunare pentru toate dimensiunile, deoarece acest tip de abordare a SEO nu credem că este cel mai eficient.

Multe pachete lunare oferite de alte agentii includ un număr prestabilit și un tip de servicii, cum ar fi articole scrise, backlink câștigate și pagini optimizate. Aceste tipuri de pachete “la cheie” sunt adesea vândute de agenții SEO aflate la început sau care sunt mai preocupate să bifeze în fiecare lună taskuri.

SFAT: Feriți-vă de orice agenție care promite să construiască un număr fix de backlink pe lună, mai ales că, calitatea și relevanța backlink-urilor care indică site-ul dvs. este semnificativ mai importantă decât cantitatea.

În timp ce sarcinile noastre planificate și activitățile de SEO sunt programate lunar pentru organizarea și eficientizarea fluxului de lucru, strategiile noastre nu se limitează la aceste tipuri de pachete lunare “pre-ambalate”. Serviciile noastre de SEO sunt în schimb personalizate, astfel încât să lucrăm mereu pe ceea ce știm că va aduce cea mai bună rentabilitate a investiției

• Servicii SEO plătite la ora

Tarifele orare SEO se situează în cea mai mare parte în intervalul de 50-250 EURO pe oră. Dacă afacerea voastră face doar câteva sute de euro pe lună din veniturile online, nu vă așteptați să vedeți câștiguri rapide de 1,000 EURO pe lună din investitia în SEO.

Dacă vreți să plătiți servicii SEO la oră, cel mai bine ar fi să angajeze un consultant sau o agenție să facă un audit SEO. Pe baza raportului de audit, în care sunt mentionate task-uri clare,  plătiți tarife orare pentru servicii SEO specifice, în funcție de ce aveți nevoie și de buget.

Noi recomandăm, pentru clienții ce doresc rezultate rapide, dar sunt la început și afacerea nu are o istorie lungă în online, o strategie combinată de promovare platită și servicii SEO care să meargă în paralel. RomaniaWebDesign oferă, pe lânga servicii SEO profesionale, servicii de calitate pentru managementul campaniilor Google Adwords și Facebook.

Cât costă serviciile SEO?

Pentru a fi transparenți, să luam un exemplu practic. Cercetarea de cuvinte cheie indică faptul că, în medie  “optimizare SEO” este cautată lunar de 2400 de ori în Google (în România la data articolului). Aceasta este o parte din motivul pentru care am decis să scriem acest articol!

Întrebarea cât costă SEO este o sursă considerabilă de confuzie, în special pentru cei care sunt la început. Din păcate, răspunsul la întrebare nu e ușor de dat.

Răspunsul scurt este că, costurile pentru servicii SEO variază de la 50 EURO pe oră la peste 250 EURO pe oră. Celebrul specialist SEO, Neil Patel, se pare că primește până la 5.000 de dolari numai pentru o consultație inițială de o oră.

Cu toate acestea nu înseamnă că fiul vecinului tău, care este “bun cu calculatoarele”, nu se va oferi să o facă pentru 200 de EURO pe lună și, s-ar putea chiar să știe ce face! De asemenea, suntem convinși  oare că Neil Patel  merită prețul de 5.000 de dolari ?

Indiferent în cine ai încredere să îți furnizeze servicii SEO pentru afacerea ta, cât de mult costă SEO în final depinde de multe variabile, cum ar fi:

 • Caracteristicile tehnice ale site-ului web și a sistemului de gestionare a conținutului (CMS). De exemplu, RomaniaWebDesign este o agentie de webdesign ce se străduie în permanență să ofere clientilor website-uri de calitate. Site-urile pe care le construim pentru clienții noștri sunt proiectate să depășească așteptările pe care le cer Google și alți algoritmi pentru motoarele de căutare. Având un site tehnic  construit respectând  SEO și aplicând cele mai bune practici,  optimizarea SEO se realizează mai rapid și cu rezultate foarte bune.
 • Vizibilitate existentă în căutarea organică. Dacă începeți cu un site nou-nouț cu autoritate de domeniu zero și nici un clasament despre care să vorbiți, așteptați-vă să plătiți mai mult sau aveti răbdare mult mai mult timp pentru rezultate tangibile.
 • Brand awareness și expunerea. Sunt valabile cele scrise la punctul anterior.
 • Nivel de expertiză al companiei care furnizează servicii SEO. Vechimea dar mai ales rezultatele anterioare cu alți clienți precum și experiența în industria în care activează afacerea dvs.
 • Obiectivele companiei SEO. Aceasta include și rolul pe care anticipați să îl joace traficul organic de la motoarele de căutare ca Google, în timp ce se lucrează la aceste obiective.
 • Competitia. Competiția variază de la o industrie la alta, dar și în functie de cuvintele cheie alese pentru campania de SEO.
 • Termenele de realizare. SEO are nevoie de timp pentru a produce rezultate notabile. Cu cât sunt mai scurte termenele cu atât mai multe resurse sunt necesare iar rezultatele sunt mai greu de obtinut chiar si cu bugete mari.
 • Publicul țintă și structura socio-demografică. Încercați să dezvoltați o campanie SEO națională sau globală sau sunteți o afacere locală care operează într-o zonă geografică limitată? Acest lucru poate sau nu afecta prețul total al campaniei dvs. SEO.

Ce afectează costul SEO?

 • Experința și Expertiza. Specialiștii cu experiența și expertiză dovedite de rezultate sunt în general mai scumpi.
 • Locația. Agențiile din marile orașe sunt de obicei mai scumpe, dar aceasta nu este și o garanție a calității. Da știm noi suntem prezenți în cele mai mari două orașe din Romania ?
 • Competență în limbajul publicului dvs. țintă. În general acest criteriu este valabil petru SEO în limbi internaționale engleză, franceză, germană, etc.
 • Nivelul de expertiză în nișă. De exemplu, specializare noastră la Romania Web Design este SEO e-commerce și Local SEO pentru site-urile afacerilor locale. Căutați o companie cu experiență care să lucreze în industria dvs., dar fiți pregătit să plătiți suplimentar această experiență. Rezultatele vor merita.

 Costuri Local SEO

Am spus mai sus că, campaniile locale de SEO pot fi teoretic mult mai accesibile decât cele la nivel național pentru același set de cuvinte cheie, dar zona geografică țintă este doar o variabilă care afectează costul. Tarifarea SEO locală este supusă acelorași variabile pe care le-am menționat mai sus. Aflați mai multe despre serviciile noastre Local SEO.

Costul pentru servicii SEO vs ROI

Dacă sunteți pe cale să angajați o agenție de SEO sau doar un consultant pentru a efectua servicii SEO specifice, unele agenții SEO nu oferă servicii personalizate sau cel puțin ar putea fi dispuși să-și adapteze planurile lunare pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră. La RomaniaWebDesign, oferim pachete lunare personalizate individual pentru nevoile și industria fiecărui client. Ne bazăm strategia noastră și recomandăm investiții financiare pe ceea ce știm că va mișca afacerea cel mai rapid – dar suntem, de asemenea, siguri că ținem seama de orice nevoi sau solicitări specifice ale clienților în cadrul acestor strategii lunare.

Dacă stabilim că orice solicitare specifică a clientului are prioritate SEO mai mică decât strategiile SEO recomandate și sarcinile planificate, comunicăm acest lucru în mod deschis. Vom onora totuși cererile unui client, dar poate exista un cost separat. În acest fel, ne asigurăm că livrăm rezultatele pe care clientul le așteaptă în timp ce îndeplinește toate solicitările speciale.

Cum îți dai seama ca SEO merită prețul?

În general, veți obține ceea ce veți plăti pentru SEO, dar există anumite lucruri pe care trebuie să le verificati înainte de a alege o agentie SEO. Iată câteva sfaturi :

 • Căutați rezultate palpabile. Căutați studii de caz și întrebați agențiile pe care intenționați să le angajați despre câteva exemple reale de succes. Dacă ezită sau refuză să vă ofere o poveste de succes, probabil că nu au avut prea mult succes.
 • Ascultă clienții mai vechi. Citiți recenzii atât pe site-ul lor, cât și pe site-urile terțelor părți. Rețineți că, chiar și cele mai bune agenții SEO vor avea întotdeauna câteva comentarii negative, deci măsurați cu atenție. Priviți părerile în ansamblu și dacă vedeți că sunt prea multe păreri negative, treceți mai departe.
 • Discutați direct cu echipa. Cereți să  cunoașteți angajații efectivi care ar gestiona contul dvs. de SEO sau vorbiți cu cel care supraveghează departamentul de SEO. Este nerezonabil să vrei să știi mai multe despre oamenii pe care îi vei plăti pentru a lucra pe site-ul tău și despre strategiile pe care le pot implementa pentru a-ți îmbunătăți rezultatele în căutari, mai ales atunci când mergi cu o agenție mai legitimă.
 • Învățați să gășiți o strategie dubioasă. Citiți despre ” black SEO” și asigurați-vă că oricare dintre strategiile pe care agenția o discută cu dvs. nu par să încalce niciuna dintre regulile Google. La RomaniaWebDesign, suntem o agenție SEO  curată, ceea ce înseamnă că lucrăm în conformitate cu regulile Google pentru a ne asigura că website-ul dvs. nu este niciodată penalizat că urmare a muncii pe care o facem. Acest lucru ar fi în întregime contraproductiv!
 • Încearcă câteva și compară. Luați în considerare achiziționarea de servicii independente de audit SEO de la mai multe agenții, apoi comparați rezultatele acestor audituri. Puteți plăți un pic mai mult la început, dar veți avea mai multe șanse de a alege cea mai bună companie. După ce ați selectat o agenție  SEO cu care să lucrați, împărtășiți aceste constatări cu nouă dvs. echipa pentru a vă asigura că orice descoperiri valoroase pe care le-ați plătit sunt utilizate în mod corespunzător.
 • Întreaba de unelte. Specialiștii serioși și cu experința lucrează cu sofware-uri avansate care în general nu sunt gratuite

Atenție! Din nefericire, presupunând că acele agenții care percep cele mai mari tarife din piață, prin urmare, au cea mai mare experiență sau “cele mai bune servicii de SEO” este rareori o abordare practică. Dacă sunteți responsabil de alegerea unei agenții SEO pentru afacerea dvs., indiferent de preț, selectați compania care inspiră cea mai mare încredere în capacitatea lor de a furniza o rentabilitate a investiției pe bugetul pe care compania dvs. decide să îl aloce serviciilor SEO.

Nu ești încă sigur cum să alegi agenția SEO dă-ne un semn pe email sau telefon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *